Paradise hotel just nu!!!



Vad tycker ni om paradise???

Ikväll e det teater!!

Snart ska jag ju iväg på teatern VakterVakter, vi har premiär den 9 april, då får ni komma och kolla :)

Vi har alltid kul, så man längtar jämt dit :)


Man måste ju få fjanta sig ibland ;)

Lite bilder!



Lillsyrran!!

Andra lillsyrran o jag!


Firats i Enhörna!

Idag har vi firat mig ute i Enhörna! Det var jag, Ackis, Moa, Pappa, Anne, Farmor, Cia, Lars-Åke, Nathalie, Kicki, Jessica och Elina. Vi åt tacos och tårta! Och så fick jag pengar nästan 4000:- och Champagne och olive body lotion. Tack allihop!!

Usch imorn ska jag upp tidigt, 5 ungefär. Ska lämna Bebis i annes lägenhet.. Så jag ska väl gå och lägga mig ganska tidigt idag. Kanske vore smart :)

Bilder kommer snart!!

Trötter trötter!!

Hur jobbigt är det inte att gå upp på morgnarna??
Men man e ju såå gott som tvungen, så vad ska man göra!!

Idag ska vi ner till stan på förmiddagen, det är nån juldag eller nåt. Massa grejer och hockeyspelarna där med mera. Blir nog skoj! Sen ska vi ut till Enhörna, för idag ska andra hälften av släkten fira mig :)

Det har blivit en hel del firande den här veckan som ni har märkt :)

Vad ska ni göra idag???


Mina presenter!

Från överaskningsfesten :)



Assia: Presentkort på Gina Tricot
Tina: Presentkort på Bik Bok
Camilla: Örhängen
Selma: Pina Colada
Micke: Bok Lipstick jungle
Elin: Lila linne + Lila nagellack

Tack allihopa :)

Jobbigt med renovering!

Vi ska få renoverat hela lägenheten, vi har valt snygga tapeter och allting men hur jobbigt är det inte. Att tömma ett rum, packa in allt i ett annat rum, bära tillbaks allting för att börja göra samma sak i ett annat rum, skitjobbigt!! Ett rum färdigt här hemma just nu, bara några till.. Hoppas det går fort!

Men det är väl värt det, kommer bli en helt annan lägenhet efter det här men men.... :)


Sjukt!

Har ni läst om de här 12-13-åringarna som försökt våldta kvinnor?? Hur sjukt är inte det? När man är 12 är man bara ett barn, att ens ha såna tankar då fattar jag inte. Man undrar ju lite vad det är som händer i samhället. Näää, när jag var 12 lekte jag väl fortfarande med dockor haha!!!

Nee, äckligt och sjukt!

                 


Wow vilken dag!

Klockan 6 tog mami med mig ut i bilen och så körde vi runt, jag var skitnervös, trodde jag skulle tuppa :) Sen sa hon att vi skulle göra ett första stopp vilket visade sig vara macdonalds och tog en glass.. Jag fattade ingenting och alla där inne glodde på mig när jag kom in med min guld kjol på macdonalds, haha.
Sen gick vi ut till bilen igen men nu fick jag sätta på mig en ögonbindel, måste ha sett väldigt roligt ut för människorna utanför.. Och vi åkte och åkte, plötsligt ringer ackis och säger att mami glömt nåt jätte viktigt hemma, dte blir stor teater må ja säga och jag skulle behöva mitt leg lurades de, så vi åkte hem, sprang upp för att hämta grejerna och jag öppnar dörren::::

Där inne står flera av mina vänner och tutar och blåser och skriker hahha.. Vilken chock! Jag var helt chockad! Visste inte vad ja skulle säga :)
Därinne stod Assia, Selma, Micke, Elin, Camilla, Tina, Ackis och Moa!

Så det blev mingel, lekar som spårade ut i slutet haha, tipspromenad om mig, Camilla vann! De hade köpt massa chips, godis, diper,  bål till massor med mera. Det var jätte trevligt, jätte lyckat verkligen.

Kvart i 11 tog vi bussen ner till stan för att gå ut på krogen. Blev hamnmagasinet såklart. Jag kom in gratis för att ja fyllde år, hihi... Där hade vi det jätte kul oxå, dansade massor, skit kul!  Vi var kvar tills de stängde och sen drog vi oss hemåt.

Assia ringde Linus, haha...

Sen kom vi hem, somnade sött med ett stort leende på läpparna :)

Tack för en underbar dag!!!

Och som att dagen inte kunde bli bättre, vet ni vad som mötte mig när jag kom innanför dörren med, en jätte skylt med Cibakoo. Den är större än mig. Helt underbart! Gissa om den kommer få en hedersplats hemma hos mig :)

Bilder kommer strax!!











Cibako!!!!!!!!

Fredag!

Har jobbat som vanligt och sen åkte jag hem till mormor efteråt och åt lite grann. Jag jobbade in min lunch idag, så jag slutade kvart i 1, jätte sköönt verkligen!!

Men nu e jag hemma och är skitnervöss, kommer ni ihåg min present. Jag ska vara färdig finklädd 18.00 och sen har ja ingen aning, jag tror ja dör. Det här e inte bra för hjärtat..

Vart ska jag, vad ska jag ha på mig?..

Madre, har riktigt ont i magen just nu, hahaha... Men dte blir säkert nåt kul hoppas jag iallafall..

Vad ska ni göra ikväll då??




Hemma från hockeyn nu!

Vinst, skithärligt! Fast det var verkligen magknip-spännande de sista minutrarna, usch gillar inte det. Tror att jag ska åka på en hjärtinfarkt eller nåt hela tiden, haahha.. Men det var riktigt skoj och vi träffade en hel del människor där ute som vi kände :)

Nu e jag trött så ska nog snart gå o lägga mig!

Hoppas ni haft en bra dag allihop!!


Mina presenter!

Ohh jag fick massa fina grejer, bland annat fick jag en resväska, biljetter till Onstage med 80-talsmusik, Playboy-halsband, ett silver halsband med mitt namn, silverschampoo, svart partyväska, Hello kitty sovkläder, pengar, bäddsett, knivar tills ja flyttar hemifrån, madelmassa, marsipan, underkläder, silver kudde och mycket mer :)

Och så fick jag en present som jag tycker e lite läskig, det enda som stod var att jag ska vara finklädd på fredag klockan 18.00, då det är avfärd härifrån oss. Spännande eller hur, jag kan inte sluta tänka på det, jobbigt hahha...


Coolt inslagspapper va!! Sötnosar!






Madre!!

Och massa mer :)

20 år idag!

Jag har haft en underbar födelsedag verkligen. Först hade de ju satt ut mig i tidningen så hela min vårdcentral visste ju om det, så det blev mycket gratulationer och kramar från höger till vänster...

Sen firade vi mig hemma idag med mammas släkt och vänner.. Jätte kul hade vi det och jag fick underbara presenter, även fast jag e lite orolig över en!!

Men jag e helt slut nu, så jag skriver mer i detalj imorn och då kommer det även bilder så klart!!

Födelsebarnet in action!






Snart ingen tonåring längre!

Om 2 timmar fyller jag 20 år! Inget ton här längre....

Så det här blir sista inlägget som 19-åring, mitt år som 19-åring har nog faktiskt varit det bästa året i mitt liv och jag hoppas att jag som 20 kommer ha det lika bra om inte ännu bättre!

Jag älskar er alla, puss puss


Innebandy!!!!



Shit va innebandy e kul!
Vi hade verkligen jätte kul idag, spelade ett bra tag. Jätte bra att vi får ha lokalen, perfekt för det ju... Och några mål blev det för mig oxå, så då blir jag ännu gladare.  Men oj va lätt det är att svära när man spelar haha.. Insåg det idag! Haha..

Innebandy snart!

Snart ska vi iväg ner till lokalen och spela innebandy, ska bli jätte skoj :)
Det e ju hela gruppen som vanligt som ska va med!
Håll tummarna på att inga rutor spräcks haaha...


Jobbat!

Kul dag idag!! Gjort massa olika grejer, roligt!!
Imorn ska jag ta emot och hjälpa alla som ska vaccinera sig, får se hur det blir! passar nog mig tror ja :)



Hockey!!

En riktig skitmatch men det var riktigt roligt iallafall ;)
Kul med lite roligt folk!
Synd bara att killarna inte kunde få med sig en vinst men tyvärr satt vi inte våra chanser och det gjorde Rögle istället, så kan det va! På torsdag e det Modo med Foppa som motstånd.. Då ger vi järnet killar!


Kommit hem nu!



Nu har jag jobbat färdigt och de är riktigt nöjda med mig, va glad jag blir :)
Handlade lite mat på stan oxå och nu e jag hemma!

Har ni haft det bra idag??

Färdigt!

Nu har vi bakat färdigt för ett bra tag nu. Har gjort 2 sorters paj, osttårta, kolakakor, sockerkaka, chokladrutor, havrebollar etc.. Tog ett tag men allt blev lyckat så det e kul :)

Och adventsljustakar har vi satt upp idag oxå, brukar alltid göra det i samband med min födelsedag... Jätte mysigt !!


Snart blir man 20!

Men i 18-års present fick jag!!!


Hittade ett gammalt kort!

Haha, va ett tag sen!! På väg hem från hockeyn tror ja det va!!



haha, snygg man kan va ;D

Undra var de korten e??

Moa och jag blev professionellt fotade nere på stan för något/några år sen!! Vart e de nu tro??



Haha, fast i färg då!!

Trött idag!

Men måste städa och baka idag!! Till onsdag!! Önska mig lycka till, haha <3


Första Robinsonavsnittet ikväll!



Verkar bli kul det här! Även fast jag aldrig skulle söka, är ju livrädd för insekter och inte är jag mycket för att hålla på o klättra och hålla på heller, så inget för mig helt enkelt. Det enda skulle vara att det är såå varmt, lite lockande ju!!

Men usch va besviken ja skulle va om man blev indelade tjejer, killar, skittråkigt ju!!! Men de ändrar väl det om några avsnitt men endå ;) NOT FUN!!

Naaww stackaren!



Usch va läskigt! Yannick Lehoux blev jätte skadad under matchen mot Brynäs och läkarna vågade inte flytta honom under 15 minuter. Stackarn, de var rädd att han hade skadat nacken allvarligt... Men han kunde iallafall röra händer o fötter innan de placerade honom i ambulansen som kört ända in på isen!

Usch jag hoppas veerkligen att det inte är nåt allvarligt med honom, han e en sköön kille!!

Vi tänker på dig Yanick!!

<3<3<3


Julismarknad och IKEA!

Var och kollade på en julmarknad idag på förmiddagen, var kul! Vann lite grejer. Där träffade vi Uffe, Karin och Booo! Sen åkte jag upp till IKEA för att kolla runt och passa på att äta där. Jag brukar alltid äta köttet där, fläskkotlett tror ja det e, men tror ni att dem hade kvar det?? Neeejdåå inte och jag äter inte köttbullar, så jag blev väldigt besviken. Men det visade sig att de hade kycklingfile istället för köttet nu och det gick lika bra. Inte lika gott som köttet men nästan, men alldeles för mycket, så det va tur att nån annan va hungrig haha....

Vi har kommit på att om man letar efter FILFAR ska man åka till IKEA, där kryllar det av dem, haha ;)


Idol!!

Ni ska väl kolla IDOL nu!! Erik är bäst tycker jag! Fast det e många som e bra, sååå.. Jihde är härlig han me :)


Lilla älsklingen min!


Sluta 12!

Fick gå vid 12 idag, fanns inget kvar o göra, så det var jätte sköönt!! Åkte upp till Moraberg o kollade lite efteråt, sen hem.  Och nu e jag hemma o bara gör lite skit, får se vad man hittar på!!

Så ser jag ut idag!


Paradise Hotel!

Vad tycker ni om Paradise Hotel egentligen??
Jag tycker att det är som Big Brother, egentligen skulle man inte behöva titta på det, men man kan inte låta bli, haha.. Lite kul! Det blev John som åkte ut idag, hade han nog inte räknat me..
Kollade även på Glee på 4:an, lite kul de me, haha...


Insider news!

Gav jag några idag som blev väldigt tacksamma för det!! Ibland e det bra att ha lite kontakter, underlättar ju!

Vad, behöver vi ju inte gå in på, eller hur ;)


      

My gym is fantastic!

Ohh att träna är såå underbart, tycker ni inte??? Och jag börjar inse nu att det e kul att träna senare på eftermiddan/kvällen oxå, har ju mest tränat på dagen av en viss anledning, haha ;)
Men det e roligt folk nu med, så det e bra...
Innan jag åkte till AXA gick jag o Bebis långpromenad, ner och runt på stan o så vidare, härligt, sköönt att va ute.  Och Bebis va så söt i sin lilla rosa vinterjacka med pälskrage haha :) Kallt för honom ju!
Fick sen skjuts ut till Axa!

                    

Den är min!! Jipppiii


Teater = måndag!

Kul, vi repade på!
Tur att jag kom dit levande iallafall, blev lite skrämd på vägen dit av en viss person, haha :) Men jag ska inte lyssna mer på musik när det e mörkt ute har jag bestämt mig för :) Smart va!!
Micke ska få igen, men vi tar det med hockeyn istället ;)

Fick skjuts hem jätte skönt, kollade paradise hotel på kvällen..


WOW vilken lördag!

Började med hockey, självklart gick jag fast att jag visste att jag inte skulle hinna se hela matchen, men bättre med 2 perioder än ingen alls, eller hur! SSK-Djurgården, tyvärr visade det sig att djurgårdarna vann men jämt var det när jag var tvungen att gå. Men det e som alltid kul att gå på hockey, lite problem med biljetterna först men det löste sig ganska snabbt som tur va...

Kvart i 6 var jag tvungen att ta bussen därifrån för att hinna ner till STAR-Galan nere på stan. Självklart var bussen försenad så jag stressa ihjäl mig och halvsprang ner till Saga och när jag väl kom ner så visade de sig att det egentligen började 7, så där fick jag. Men blev lite mingel där innan, kul att träffa alla som man inte träffat på ett tag. Sen gick vi o satt oss, jag och Micke tog verkligen fel rad, alla småbarn sprang fram o tillbaks exakt hela tiden haha... Sen började själva showen, lite uppträdanden och all prisutdelning. Vi fick gå fram 2 gånger, Vi fick priset för bästa tema-pjäs med innanför och utanför och priset Bästa fantasy för vaktervakter :)
Sen fanns det ett pris Bästa ni är oumbärliga och vi älskar er och jag och Micke tog för givet att det var till oss såklart, vi var på väg upp men det va inte till oss, hahaahah vilken stil va :O
Sen blev det lite dans och lite hey macarena rörelser :)

Angelica, Camilla, Selma och Marre kom och hämtade mig sen på saga runt kvart i 10, vi gick till hamnmagasinet brukar va mest ös där, tyvärr va det inte så jätte mycket folk där direkt men vi stannade ett tag men sen drog vi vidare till 550. 550 är inte hälften så bra som hamn när det e mycket folk på hamn, men det funkade iallafall. Blev en hel del dans, vilket är härligt. I love to dance..

Angelica och Camilla drog upp en kille på dansgolvet, men när han väl var där uppe dansade han som en galning och sen stod de bara o viskade med varandra, så han tröttnade ganska snart hahahhahahaha.. Såg lite roligt ut faktiskt :) Och själv blev jag uppbjuden av en kille som oxå hade en väldigt speciell dansstil, haha.. Och så försökte jag få lite hjälp av mina så kallade kompisar som dansade en bit bort men tror ni att de kom till undsättning, neeej självklart inte.. Hahah... Fast det gick bra ändå till slut..
Kom hem sent såklart, men roligt va de..




Haha...


Fullspäckad Lördag!

Först blir det hockey SSK-Djurgården, jag hinner inte se hela matchen för sen ska jag ner till Saga på STAR-Galan på en gång. Den börjar klockan 18.00, får se hur länge den håller på.  Efter den får jag se vad jag gör!

# Hockey!

# STAR-GALAN

#???????

AAAAA, jag vill haaa!

Världens snyggaste klänning har funnits på HM och jag har missat den. Så hittade jag den i skyltfönstret på Hm här i Södertälje, så vi sprang in och letade efter den, tror ni att den fanns, nej dåå.. Så vi frågade personalen men de sa att den va helt slut. Varför har man en klänning i skyltfönstret som inte finns?????
Och självklart kunde dem inte sälja den som hängde i skyltfönstret heller, den va uppbokad av nån annan och att de inte tagit bort den än från skyltfönstret var att de inte ännu var dax för att ändra där inne, hur svårt kan det vara att ta bort en klänning o hänga dit en ny???

Irriterad jag blir, jag vill haa denn. Ska leta överallt, jag ska hitta den någonstans!!!!
Jag ger mig inte, tro mig!


Vaccinerat mig och självklart känner jag av det!

I torsdags fick jag vaccinera mig där jag är och praktiserar, en av läkarsekreterarna skrev ett jätte gulligt mail till en av sköterskorna och frågade om dem kunde vaccinera mig. I mailet stod det ungefär så här: Kan du vaccinera våran 19-åriga praktikant Veronica? Hon är såå duktig och skriver alla journaler, som vi inte hinner med och vi skulle aldrig klara oss utan henne, så hon får absolut inte bli sjuk....

Hihi, roligt att höra :)

Men dagen efter fick jag extrem spränghuvudvärk och ett stort tryck i ögat. Ryckningar och var jobbigt att kolla med vänster öga, jätte jobbigt men bättre det än att åka på svininfluensan.

Jag tycker att alla borde vaccinera sig, många är såå negativa till detta vaccin och jag tycker att det är lite löjligt. När människor säger att anledningen till att dem inte vill ta vaccinet är för att dem inte vill dö om 5 år, all sjukvårdspersonal har tagit vaccinet, och jag tror mer på att de vet vad de gör än va ni andra gör.....
Och även om det de säger skulle stämma, så finns det ingen sjukvårdspersonal finnas kvar så hur har de tänkt klara sig då då.. Töntar!!!


Hockey!!

Praktik och hockey på dagens schema. Kul. Blev 1 poäng iallafall på hockeyn, såå det va ju bra, spelade ju mot Färjestad såå. Och som vanligt är det alltid kul på hockeyn, man går runt där och man träffar lite folk man känner igen. Fun, fun, fun!! Men oj va kallt det var idag, höll på att frysa ihjäl där inne i arenan, brukar jag aldrig göra men idag var det riktigt kallt faktiskt.  Så det blev att ta på sig mina vantar ett tag, haha.. Men det funkade ju likabra att klappa för det...

Lärking usch...

Men jag hade premiär för min nya vita jacka idag iallafall, den va mysig o snygg, haha :)

Nu ska jag snart gå o lägga mig för att orka upp imorn. Sov gott <3


Kryssning!

Shit va kul vi hade det. Jätte nice verkligen. Först blev det lite kaos när vi skulle dit, hade ju med bilen som vi skulle ställa i garaget vid katarinahissen men inte fan var det lätt att hitta det, vi snurrade runt o runt men till slut hittade vi dit. När vi äntligen var där tittade vi på biljetten för första gången och vi som trodde att man var tvungen att checka in en halvtimme innan avgång men oj vad vi hade fel, tydligen var det 1 timma innan och när vi äntligen kommit till garaget var klockan redan 5 och båten gick 6. Gissa att vi gick snabbt biten ner till båten men det visade sig att det inte va nåt problem alls vilket var väldigt skönt. Till slut kom vi på båten :)

Åt och sen blev det ju att sitta i barerna, drack skitgoda drinkar och massa dans blev det. Fanns ett tråkigt dansgolv, med äldre musik och sen discot som var skitbra, bara bra musik och där på dansgolvet kunde jag bott. Tyvärr gillar inte de andra att dansa som ja, men det blev en hel del ändå. Klockan 3 stängde dem diskot, så ackis o ja var tvungen att gåå.. Runt halv 5-5 var det dax att gå o lägga sig.

Ni skulle sett två killar, fan va löjliga dem va. De stod med oss o snackade, då den ena tar i hand med den andra killen för att vara lite trevlig, då den andra säger:

-Oj, vilka små händer du har!

Den andra kontrar efter ett tag!

-Du vet att jag tränar ju varje dag, så vältränad är man ju.

Och så fortsatte det, hhaaha helt sjukt, det blev värsta catfighten mellan killarna. Den ena skulle visa sig bättre än den andra,  blev bara löjligt...Haha....




Lite egopick haha:)

Kommer kanske fler sen..


Madre!

Jag och Auli åkte sen hem tillsammans på tåget, på t-centralen säger hon helt plötsligt "Jag tror att det är nån där som känner dig, han vinkar", och vem kan det ha vart???



Jag säger då det, MADRE!!

Ut o käka :)

                       
För att fira vår examination idag, gick vi ut några stycken från klassen och åt på Restaurang Cypern på Östermalm. Valhallavägen. Jätte mysig restaurang och jätte trevligt hade vi. Riktigt skoj! Vi var 8 stycken som gick dit, Jag, Elin, Malin, Auli, Milla, Jennie, Pim och Sofia. Tack tjejer för en trevlig stund :)

Menyn såg ut som nedan!

GREK - CYPRIOTISKA RÄTTER

 

Bifteki

Spiskumminkryddad kalvfärsbiff med fetaost, serveras med mavrodafnisky och tzatziki.

 

Moussaka

Den klassiska gratängen med aubergin, köttfärs och potatis i ett täcke av bechamel.

 

Souvlaki chirino

Grillad fläskfilé på spett med salad och tzatziki.

 

Souvlaki kotopoulo

Grillad kycklingfilé på spett med sallad och tzatziki

 

Arni sharas

Grillade lamspett med sallad och tzatziki.

 

Souvlaki mix

En blandning av oxfilé, fläskfilé och lamm på spett med sallad och tzatziki.

 

Paidakia

Utvalda lammracks på grillen med vitlökssmör, sallad och tzatziki.

 

Vegetarian moussaka

Den klassiska gratängen med grönsaker som zucchini, aubergin, paprika och potatis i ett täcke av bechamel.

 

135 kr

 

 

 

125 kr

 

 

146 kr

 

 

144 kr

 

 

168 kr

 

172 kr

 

 

176 kr

 

 

 

125 kr

FILETA

 

 

Bonfile Cypern

Grillad oxfilé medaljong med rostade grönsaker. Serveras med mavrodafnisky, haloumi och kockens favoritsmör (vitlökssmör med chili och fårost).

 

Moschari fileto à la Greque

Ouzoflamberad oxfilé tornedo på grönsaksbädd som toppas med fetaostkryddad grönpepparsås.

 

Arni fileto scordo

Grillad vitlöksmarinerad lammfilé på grönsaksbädd med mavrodafnisky, haloumi och vitlökssmör.

 

Chirino fileto

Grillad fläslfilé medaljong med grillad tomat och vår goda bearnaisesås.

 

 

192 kr

 

 

 

192 kr

 

 

 

186 kr

 

 

 

172 kr

 

PSARIA – FISKRÄTTER

 

 

Garides Ayia Napa

Ouzoflamberad scampi med fårost, toppad med hummerfond och serverad med grönsaksris.

 

Xifias

Grillad svärdfisk på spett med citronvinegrätt, sallad och tzatziki.

 

Kalamaria

Friterade bläckfiskringar med sallad och tzatziki.

 

Souvlaki thalassino

En smarrig blandning av svärdfisk och scampi på spett i citronvinägrett, sallad och tzatziki.  

 

192 kr

 

 

 

148 kr

 

 

 

142 kr

 

 

172 kr

 

 

GREK - CYPRIOTISKA RÄTTER

 

Bifteki

Spiskumminkryddad kalvfärsbiff med fetaost, serveras med mavrodafnisky och tzatziki.

 

Moussaka

Den klassiska gratängen med aubergin, köttfärs och potatis i ett täcke av bechamel.

 

Souvlaki chirino

Grillad fläskfilé på spett med salad och tzatziki.

 

Souvlaki kotopoulo

Grillad kycklingfilé på spett med sallad och tzatziki

 

Arni sharas

Grillade lamspett med sallad och tzatziki.

 

Souvlaki mix

En blandning av oxfilé, fläskfilé och lamm på spett med sallad och tzatziki.

 

Paidakia

Utvalda lammracks på grillen med vitlökssmör, sallad och tzatziki.

 

Vegetarian moussaka

Den klassiska gratängen med grönsaker som zucchini, aubergin, paprika och potatis i ett täcke av bechamel.

 

135 kr

 

 

 

125 kr

 

 

146 kr

 

 

144 kr

 

 

168 kr

 

172 kr

 

 

176 kr

 

 

 

125 kr

FILETA

 

 

Bonfile Cypern

Grillad oxfilé medaljong med rostade grönsaker. Serveras med mavrodafnisky, haloumi och kockens favoritsmör (vitlökssmör med chili och fårost).

 

Moschari fileto à la Greque

Ouzoflamberad oxfilé tornedo på grönsaksbädd som toppas med fetaostkryddad grönpepparsås.

 

Arni fileto scordo

Grillad vitlöksmarinerad lammfilé på grönsaksbädd med mavrodafnisky, haloumi och vitlökssmör.

 

Chirino fileto

Grillad fläslfilé medaljong med grillad tomat och vår goda bearnaisesås.

 

 

192 kr

 

 

 

192 kr

 

 

 

186 kr

 

 

 

172 kr

 

PSARIA – FISKRÄTTER

 

 

Garides Ayia Napa

Ouzoflamberad scampi med fårost, toppad med hummerfond och serverad med grönsaksris.

 

Xifias

Grillad svärdfisk på spett med citronvinegrätt, sallad och tzatziki.

 

Kalamaria

Friterade bläckfiskringar med sallad och tzatziki.

 

Souvlaki thalassino

En smarrig blandning av svärdfisk och scampi på spett i citronvinägrett, sallad och tzatziki.  

 

192 kr

 

 

 

148 kr

 

 

 

142 kr

 

 

172 kr

 

 För min del blev det Souvlaki kotopoulo- Grillad kycklingfile på spett med sallad och tzatziki och cider till det!! Jätte gott, verkligen!!


Examination på sofiahemmet!!

Idag blev vi färdiga med vår högskolkurs Arbetspsykologi.. Skönt.. Så nu har man fått dem första högskolepoängen, haha :) Coolt. Arbetade med våran gruppuppgift, fick lunch i deras restaurang. Jag tog Mozzarella o salami sallad och så fikade vi. Sen var det slut och det var allt på den kursen...


Har ni sett vilket troll, haha :)

Hockeey!

Kollar Sverige- Tjeckien just nu! Står 4-2 till Sweden nu men en period kvar, får hålla tummarna..
Jag och Bebis sitter o kollar. Ensamma idag!

Foppa är ju med och det e skitkul att se honom spela igen.. Sveriges största hockeystjärna enligt mig.
Bara han håller sig skadefri nu och hinner med några matcher iallafall..

HUNKIS!!


Axa, härligt :)

Först var jag och praktiserade som vanligt, skrev journaler. Jätte kul faktiskt och känns jätte roligt när dem verkligen berömmer en för sina journaler. Min lärare sa till mig förut att jag skulle tänka kvantitet istället för kvalitet, jag skrev jätte bra journaler, allt rättstavat o så så vidare fast hon tyckte att jag skulle skriva fortare istället. Vilket varken jag eller dem som jag praktiserat hos håller med om det. Jag tror att man kommer skriva fortare o fortare ju längre du arbetar i yrket och att det viktigaste så här i början är att lära sig nya ord o deras stavelse.... Tycker jag iallafall, så jag skiter nog i vad hon saa....

På eftermiddagen åkte jag o tränade. Jätte härligt verkligen. Kan ju inte åka o träna på morgonen nu när jag praktiserar så nu blir det istället på eftermiddagarna :) Går ju lika bra det, även fast det nog e skönare och "roligare" att träna på morron... Tog det lite lugnare än vanligt, efterson jag varit så förkyld, så sprang bara 2 km och allt annat.. Brukar ju i vanliga fall springa runt en halv mil- 1 mil.

Men det var riktigt sköönt, AXA in my heart <3

                       

Ja, har glömt!!

Att berätta att jag köpt ett par uggs nu :) Beiga från Belle shoes. Super mysiga :)
Passade på att köpa två par tjocka strumpbyxor oxå, ett par svarta o ett par gråa..



Blev inte så bra bild men men.. Dem gör sig bättre i verkligheten, haha :)

Praktik och brännboll!!

Jobba på som vanligt, jätte skönt att skriva journalerna och så fick jag stå i receptionen ett tag. Jätte kul, fast att det blev lite knas, haha... Slutade som vanligt 2. Och på kvällen åkte vi till Brunnsäng och spelade brännboll, som tur är hade vi både en fotboll och en frisbee, så det var lugnt. Kul, va det iallafall. Tänk er jag fick till ett frivarv, imponerande ;)
Första gången jag spelat brännboll samtidigt som det snöar ute, haha...


Halloween party!!

I lördags var det Halloween fest på Hamnmagasinet, så självklart gick vi dit. Jag, Angelica, Camilla och Tina. Och kul det fick vi. Mycket folk, så det var roligt :) Hade mina rosa kaninöron som utklädsel haha, räckte gott och väl tyckte jag. Och dem fick inte vara i fred om ja säger så, haha.. Madre.. Men det va kul! Fick dansa en hel del, vilket jag älskar..  Hockeytränare, haha...Vi blev lite uppdelade men jag tror att vi alla hade det kul. Och hem åkte vi när dem stängde o vi inte fick vara kvar hahha.. Jätte roligt, älskar hamnmagasinet <3

Ackis var däremot inte så mycket för att dansa den här gången som när hon fyllde år, tråkigt!! Och NEJ ACKIS jag ju---- inte..... Tydligen gör man det om man dansar eller hur??? Hahhaa







Haha!!!!



Åland!

Oj, va kul vi har haft det!! Det blev verkligen en lyckad resa. Åkte ju tidigt på onsdag morgon, gick upp runt 5, sen blev det lite väntan tills vi kom på båten. Väl på båten blev det att gå runt lite grann, spela kort, åt i cafeterian, sitta i baren, kolla på karaoken, haha.. Faktiskt väldigt kul och så träffade vi Alex o Sebbe som vi hann snacka med ett tag, tills vi kom fram till Åland.

Väl på Åland var det dax att hitta vårt hotell, vi tänkte att eftersom det var många som gick av, så antog vi att alla skulle till sina hotell, så vi följde bara med strömmen. Sen började andra människor följa efter oss, för att dem trodde att vi visste var vi på väg, haha, lite rörigt.. Men till slut visade det sig att hela folkklungan inte skulle till vårt hotell utan till ett annat men som tur va gick dem förbi vårt hotell på vägen dit, så det var perfekt :)

Jätte fint hotellrum, tog det först lite lugnt, sen drog vi ut på "stan" o kollade runt lite. Åt på en restaurang, jätte gott och sen gick vi tillbaks till hotellet en liten stund tills det var dax att dra ut till Arkipelag. Det största hotellet på Åland där dem förmodligen har den största nattklubben oxå, men det va ju onsdag så sådär jätte mycket folk var det ju inte, men en del.. Vårt bord blev snabbt fullt om ja säger såå. Ålands rikaste man var även där, haha..  Stannade där ett bra tag, tills det blev dax att dra tebax till hotelllet.

Hotellfrukost och packa ihop alla våra grejer tills vi blev tvungna att lämna hotellrummet, så vi tog våra väskor o gick runt lite på stan, sen blev det ner till båten och båtresan hem. Kul men inte lika kul som ditresan faktiskt.. Men underbart skoj hade vi hela resan och det här måste vi verkligen göra om.

Tack för allt Ackis, jag älskar dig!!!




´







RSS 2.0