Hysteriskt!

Denna oändliga svininfluensa. Alla fruktar den, alla är rädda etc.
Och nu har vi ju fått första dödsfallet i Sverige, vilket fick ännu flera att börja oroa sig. Men som man har kunnat läsa i tidningar så har den här mannen inte bara haft svininfluensan utan han bar på nån annan slags sjukdom och det är ju det man har sagt hela tiden, den är farlig och drabbar sjuka människor medan vi som annars e friska klarar det som en vanlig influensa.

Ena stunden är det hela dödsfarligt medan i nästa sekund är det uppförstorat.
Vi intalar oss saker, vi läser saker och vi gör saker. Vissa är rent hysteriska, undviker folksamlingar, tvättar sig exakt hela tiden, äter speciell kost mm för att inte bli smittad medan andra rycker på axlarna, vem bryr sig lixom? Inget av dessa beteenden är bra och hälsosamt för oss.. För rena blir vi lättare sjuka och att inte bry sig ett dugg gör oss sjuka.
Varför inte bara vara lite förnuftiga, tvätta händerna, sprita ibland och tänk på att undvika sjuka människor, inte svårare än såå..
Hörde att all handsprit på apoteken i Södertälje är helt slut, men det e bra, jag själv har en liten flaska i väskan som kan vara bra att ha när man är ute och tar i räcken och handtag men det räcker väl? Måste man ha massa mer åtgärder?

Jag jobbar ju just nu på vårdcentral och jag kan säga så här att förberedelserna på massvacinationen är i full gång, att det kommer bli tufft fattar nog alla. Influensan är ett stort samtalsämne bland alla idag.

Men tänk på Vi kan inte sluta leva för att vi är rädda för svininfluensan! Om du blir smittad kommer du förmodligen bara få influensaliknande symtom och efter nån vecka är du frisk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0